Favorite

You have no favorite items

Caută

10 beneficii ale tenisului de masă pentru sănătatea corporală si mentală

Fie că aveți un meci de ping pong între două cupluri sau cu un adversar, cu siguranță ați realizat distracția acestor turnee, indiferent dacă sunteți un concurent olimpic sau un novice în acest sens; Adevărul este că, datorită ritmului intens de joc necesar acestui sport complicat, vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să îmbunătățiți reflexele și să vă extindeți cercul social.
 
1. Jocul îmbunătățește coordonarea mână-ochi.
 
Astăzi tenisul de masă, cunoscut și sub numele de ping pong, a fost recunoscut de NASA ca unul dintre cele mai complete, complicate și recreaționale sporturi pe care omul le poate practica la nivel profesional. Adevărul este că popularitatea sa s-a răspândit atât de mult, încât a câștigat peste patruzeci de milioane de jucători în întreaga lume, fie ca fani locali, fie chiar cei mai specializați aparținând echipelor olimpice.
Cu toate acestea, în afară de distracția garantată de care practicanții săi se bucură în cluburi și campionate mondiale, mai multe studii au arătat că ritmul rapid și intens al mișcărilor necesare în timpul execuției lor sunt capabile să stimuleze acuitatea mentală, concentrarea și strategia metodică, într-o astfel de măsură. modul în care această disciplină devine sportul ideal pentru tineri să-și ascuțească reflexele și pentru ca persoanele în vârstă și mai experimentate să își perfecționeze tactica.
 
2. Dezvoltă acuitatea mentală
 
Acuitatea sau agilitatea mentală pot fi definite ca facilitatea de a înțelege rapid, natura ascunsă a lucrurilor complicate și complicate, printr-o gândire clară, corectă și ingenioasă în fața unei circumstanțe uneori surprinzătoare.
Această abilitate este tocmai aceea pe care încep să se dezvolte jucătorii care se duelează într-un joc. masa de ping-pong (masa de ping pong), deoarece viteza, rotirea și plasarea mingii sunt cruciale în acest sport.
În conformitate cu aceasta, studiile efectuate în acest sens au arătat că cei mai experimentați practicanți sunt extrem de calificați atât în ​​crearea, cât și în rezolvarea unor puzzle-uri complexe legate de aceste atribute.
 
3. Îmbunătățiți reflexele.
 
Un alt beneficiu care a fost găsit datorită naturii de răspuns rapid la distanța scurtă necesară de acest sport, este că atât mișcările musculare groase, cât și fine sunt îmbunătățite. Cu alte cuvinte, se poate spune că acest lucru se datorează faptului că jocul se distinge prin explozii de efort și recuperare, care duc la dezvoltarea și mișcarea mușchilor.
 
4. Ajută articulațiile.
 
Pentru toți cei care au trebuit să se confrunte cu o intervenție chirurgicală la genunchi, probleme cu spatele sau chiar s-au săturat să sufere de entorse la glezne, una dintre cele mai bune alternative pe care o aveți pentru recuperare este practicarea tenisului de masă. Este o modalitate excelentă de a îmbunătăți rezistența picioarelor, brațelor și tendoanelor, fără a vă supraîncărca articulațiile.
 De aceea, sportivii specializați și chiar începătorii acestui sport pot observa că, pe măsură ce practica devine constantă, se găsește cheia realizării unui serviciu puternic, sporind performanța și rezistența articulațiilor încheieturii mâinii. Umărului și piciorului: toată parte a forței de prindere, adică o păstrare fermă a rachetă de ping pong (raquet de ping pong), astfel încât să puteți prelua controlul în timpul unui meci.
În acest sens, unul dintre exercițiile recomandate de antrenorii de tenis de masă constă în încălzirea corectă a încheieturilor și efectuarea de flotări. Amintiți-vă că mișcările trebuie să înceapă cu cercuri mici, până când încetul cu încetul le faceți mai mari. Apoi continuați să vă flexați mâinile cât puteți: înainte și înapoi. În cele din urmă trebuie să repetați exercițiul cu ambele mâini.
Un alt sfat suplimentar pe care vi-l pot oferi după încălzirea inițială și care vă poate ajuta să vă întăriți articulațiile, este să vă așezați mâinile într-o poziție de rugăciune, atât în ​​fața pieptului, cât și în spatele dvs., încercând întotdeauna să le țineți apăsate unul împotriva celuilalt. După câteva repetări, urmăriți cu întinderi ale brațului extins în sus și în afară. În acest fel, articulațiile dvs. vor fi calde și libere înainte de a începe să jucați sau să vă antrenați.
 
5. Arde calorii.
 
Unul dintre avantajele practicării ping pongului este că ritmul său rapid și calitatea sportului competitiv pot duce la slăbi Într-un mod sănătos.
Deoarece mingea poate călători cu aproximativ 100 de mile pe oră, au existat unele studii care au arătat că o persoană de 70 de kilograme poate arde aproximativ 272 de calorii jucând tenis de masă timp de o oră. Deci, ținând cont de faptul că acest sport este destul de captivant și că oferă beneficii ridicate în concentrare, reflexe crescute și protecție a articulațiilor, poate fi, de asemenea, o modalitate distractivă și ușoară de a arde calorii.
 
6. Oferiți o priză socială.
 
Fie că jucați la un centru comunitar, club sportiv sau acasă cu prietenii, tenisul de masă este cu siguranță o modalitate excelentă de a vă lega cu alte persoane în timp ce ardeți calorii.
De fapt, revenind la originile sale din Anglia secolului al XIX-lea, jocurile de ping pong erau jucate atât de socialiști, cât și de ofițerii armatei britanice, care le-au folosit ca distragere a atenției și pentru a-și extinde cercul social după Cină.
În acea perioadă, acești jucători foloseau pachetele de țigări ca vâsle, în timp ce dopurile sticlelor acționau ca niște bile. Câteva decenii mai târziu, în 1926, Primul Campionat Mondial avea să aibă loc la Londra; cu toate acestea, popularitatea sa crescândă ar duce la includerea sa oficială în lista sporturilor la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.
Un alt fapt curios în această lume, îl puteți găsi alături de actrița americană Susan Sarandon, care a deschis un club de noapte de tenis de masă în New York, este frecventat atât de profesioniști, cât și de amatori de toate vârstele. Acest lucru se datorează faptului că atât tinerii, cât și bătrânii pot juca acest sport, ceea ce ajută fără îndoială la îmbunătățirea comunicării și la construirea de relații, indiferent de limitele de vârstă.
 
7. Păstrează creierul în ton.
 
Diverse reviste medicale dedicate sănătății mintale au raportat că jocul de tenis de masă oferă o creștere clară a abilităților motorii și a conștientizării cognitive. În mod similar, după ce s-au efectuat o serie de studii clinice preliminare în Japonia, s-a descoperit că această disciplină reușește să crească semnificativ fluxul de sânge către creier, ceea ce ar putea preveni Alzheimer și alte boli legate de demență.
 
8. Îmbunătățiți coordonarea.
 
Urmărirea mingii de ping pong pe măsură ce se mișcă rapid către tine și observarea traiectoriei sale pe măsură ce adversarul tău o lovește, ajută la îmbunătățirea coordonării mână-ochi, crescând viteza de reacție la acea țintă.
 
9. Îmbunătățește echilibrul.
 
Această practică vă permite să vă măriți echilibrul și vă face capabil să schimbați direcția rapid. Acest beneficiu este deosebit de important pentru persoanele în vârstă și este cheia succesului în timpul unui raliu de tenis de masă.
 
10. Stimulează mai multe părți diferite ale creierului.
 
Exercițiul aerob bazat pe activitatea fizică promovată de un joc de ping pong este capabil să stimuleze hipocampul, adică partea creierului care permite formarea și reținerea evenimentelor și evenimentelor pe termen lung. Acest avantaj este sporit, cu antrenament, deoarece jucătorul reușește să anticipeze lovitura unui adversar, folosind cortexul prefrontal și, prin urmare, dezvoltând planificarea strategică.